diumenge, 10 d’abril del 2011

Ariadna Gil i Quim Monzó

Ariadna Gil i Quim Monzó clouen la llista de personalitats adherides a BCN Decideix

Finalment han estat 200 les adhesions que ha rebut l'entitat, amb noves incorporacions del món polític, esportiu i artístic com Joan Rigol, Carles Rexach o Gerard Quintana.
L'escriptor Quim Monzó s'ha adherit a Barcelona Decideix, en la línia del que han fet 200 persones més reconegudes socialment a Catalunya. Monzó, que ha expressat en diversos articles la seva aposta per la independència de Catalunya, ha tancat així la llista de personalitats que donen suport a la consulta, que va presentar-se amb els 100 primers noms el passat 9 de febrer.

Les últimes incorporacions a la llista inclouen persones representatives del món social i cultural del nostre país, que reivindiquen, amb la seva adhesió, el dret a decidir dels catalans. Entre els últims adherits hi ha l'exjugador d'handbol Xavier O'Callaghan; els escriptors Vicenç Altaió i Sebastià Alzamora; el cantant Gerard Quintana; l'actriu Ariadna Gil; l'advocat i exalcalde socialista de Badalona Joan Blanch; el lingüista Sebastià Serrano, i el polític i expresident del Parlament de Catalunya Joan Rigol, que ja va exercir el seu dret de vot el 26 de març en la jornada intensiva de Nou Barris.

A més dels 200 suports, Barcelona Decideix té també l'adhesió i col·laboració de 361 entitats, entre les quals destaquen Òmnium Cultural, el CIEMEN, el FC Barcelona, el Col·legi de Metges de Barcelona; el Centre Excursionista de Catalunya, Justícia i Pau, la Fundació Catdem, Unió de Pagesos, UGT de Catalunya i la Intersindical, entre moltes altres. Les entitats han cedit espais i material a Barcelona Decideix, i en alguns casos han ofert les seves seus per fer-hi recollida de vot anticipat durant tota la campanya. La Intersindical, a més, ha estat la seu de Barcelona Decideix tots aquests mesos, i l'edifici d'UGT al capdavall de la Rambla serà la seu central de Barcelona Decideix el 10A.

dissabte, 9 d’abril del 2011

Jean Jambon: compartim la mateixa empenta, ambició i determinació. No ho podran evitar.

Jean Jambon (Flamenc): compartim la mateixa empenta, ambició i determinació. No ho podran evitar.

L'acte de Barcelona Decideix ha comptat també amb la presència de polítics estrangers que han vingut a defensar personalment i donar suport a la consulta i han traçat paral·lelismes amb la realitat que ells viuen. Entre els presents hi havia Emin Bakay, conseller de govern de la província d'Ismirna a Turquia, i Jean Jambon, portaveu del NV-A, partit guanyador a les darreres eleccions a Bèlgica. Jambón és responsable flamenc a la taula de negociacions de l'encara no format govern belga. "Sóc feliç perquè compartim la mateixa empenta, ambició i determinació que a Flandes", ha declarat. "Tots estem lluitant per l'autogovern real i la sobirania i tots ho aconseguirem, ni Madrid ni Brussel·les ho podran evitar!", ha exclamat el dirigent flamenc.

'tenim la història a la punta dels dits' i la tocarem !!!

http://www.vilaweb.cat/noticia/3871480/20110409/alfred-bosch-tenim-historia-punta-dits.html

Alfred Bosch: 'tenim la història a la punta dels dits'

VilaWeb Tv us ofereix el parlament del portaveu de Barcelona Decideix en la festa de final de campanya
Vídeo del parlament amb el qual el portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, va tancar l'acte final de campanya de la consulta del 10A.



Notícies

Dissabte  09.04.2011  06:00

Alfred Bosch: 'tenim la història a la punta dels dits'

VilaWeb Tv us ofereix el parlament del portaveu de Barcelona Decideix en la festa de final de campanya
Vídeo del parlament amb el qual el portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, va tancar l'acte final de campanya de la consulta del 10A.

Mèdia

Publicitat

Salvador Molins: El federalisme al seu lloc.

smolins9 | divendres, 9 de març de 2007 | 09:35h
En el post anterior (llegiu-lo) amb gran finor i lucidesa de bones intencions, en Burniol ens diu ...  "atès el gran efecte mimètic que, pel seu vell prestigi, desperta Catalunya a tot Espanya, cap de les comunitats més grans ha volgut ni voldrà mai ser menys que Catalunya."
Jo us dic i repeteixo que el federalisme és bo a Alemanya, estat que a la pràctica real és uninacional i amb un sentit democràtic a anys llum de l'español. Ja he escrit moltes vegades que el Federalisme Español seria per a Catalunya una autèntica presó, seria la institucionalització i el blocatge del "tots contra uns", 240 diputats españoles contra 70 de catalans, diputat amunt o diputat avall, autèntica garantia del pervers "café para todos". Cap llei a favor de Catalunya! cap diner a favor de Catalunya! com ara que paguem 6.600 milions de pessetes cada dia i el Sr. Solbes ens diu que no hi han diners per a nosaltres. I per a més INRI no hi ha política que no ens solapin, qüestió que no ens qüestionin, gestió o decisió que no ens fiscalitzin. No podem respondre a les embestides actuals segons els nostres codis i la nostra manera de ser. Per dir-vos-en un exemple recordar la mundialment exemplar escola de la república catalana. També en política i ensenyament i llengua i immigració "els catalans de les pedres en fem pans" ... però Espanya ens té tenallats i tot per un pretès i excel·lent efecte de "prestigi i mimètic"?!
"Que bonita és Catalunya! Quanto la queremos! Nuestra amada región del noroeste!" "Que grande és España!"
Com digué Francesc Macià "Catalunya i España seran més felices separades!" que la vida són quatre dies i amb una mica de sort dos!

Subjugada Catalunya no podrà ser mai ella mateixa, no podrà aportar al món la seva mil·lenària idiosincràsia. Som així ... responsables per omissió dels mals del nostre món, responsables de les guerres! responsables de la fam! responsables del canvi climàtic, responsables de la destrucció del territori! responsables de la infelicitat i les mancances dels nostres! ... per omissió, una pelleringa de poble i d’humans!
Catalunya Acció s’ha determinat a lluitar per la nostra llibertat i els nostres drets de poble i com és ben natural i bo i necessari fer real i efectiva la nostra responsabilitat com a Poble en el món i el temps que ens ha tocat viure.
Qui escolti aquestes paraules i senti la crida de la responsabilitat faria bé de contactar amb www.catalunyaaccio.org.
Salvador Molins i Escudé (Conseller de Catalunya Acció)

A l'apartat la "resta de l'article" us adjunto un article de quan ERC defensava a "bombos i platerets" el federalisme Español, de això no fa gaire, just al bell mig del primer tripartit. Carod i Puigcercós, amb Ridao i tota la resta de la colla van fracassar estrepitosament i han fet "mans i mànegues" per enganyar Esquerra i mantenir-se en les cadires del poder del partit pretès republicà -malgrat la seva connivència amb el Borbó de torn-. En una empresa els haurien despedit a tots! però ells deuen pensar que "qui dia passa, any empeny". Així una de les eines per defensar Catalunya (ERC) està espatllada, bloquejada i volgudament encallada.
Actualment aquesta maldestre cúpula d'ERC calla i consenteix, però cal que obrim els ulls ben oberts "com taronges" perquè tots ells, els membres d’aquesta cúpula, segueixen amb els seus "tretze són tretze" i defensen Zapatero, la De Madre, n'Iceta i "el" Zaragoza. El gran pacte amb els "socialistas españoles" continua i a fons, l'anhel federalista español també!, tot plegat una bomba de rellotgeria contra Catalunya.

30 abril 2005

Federalisme: suïcidi per a Catalunya !

Per a Catalunya el federalisme és una marrada inútil i innecessària, i a més, molt perillosa per a la nostra llibertat; és tant el risc que correm, cada vegada més, relacionant-nos amb Espanya que serà més prudent començar per la Independència. En Lòpez Bofill ja ens ha fet veure que el mateix esforç requereix el federalisme que l'independentisme, però la diferència en els resultats és abismal. L'independentisme ens porta a la llibertat i el federalisme ens portarà a la subjugació parlamentària. L'independentisme ens certificarà com a poble i el federalisme ens transformarà en una perpètua minoria dins mateix de casa nostra. No us semblen resultats ben diferents?

Les oportunitats de reconciliació històrica entre el projecte català i el projecte espanyol són nul·les, perquè nosaltres direm "A" i ells entendran "B" i voldran fer "C". És la seva manera de ser i això no ho canvia ni Zapatero ni molt menys ERC. Sr. Carod-Rovira treguis la vena dels ulls i no enredi més la gent del seu partit ni els altres catalans. No ens mereixem aquest tracte. L'Adéu a Espanya de l'avi Maragall és necessari i urgent. Vostè parla de por i aquí els primers porucs són els d'ERC o almenys els que en són més responsables pel coneixement que en tenen i la voluntat que expressen. No es deixin enredar més per en Montilla. No continuïn tancant finestres, no ofeguin els anhels de la seva gent, no canviïn el seu discurs imitant els socialistes com si fossin cotorres!

En Carod diu en veu alta que sense federalisme només ens quedarà una sortida que és la independència, però sembla mentida que no s'adoni que amb el federalisme ja no ens quedarà res! I el que és molt greu és que un dels partits que podia entendre aquest fet, ERC, ha esdevingut en pocs mesos un espléndit partit federalista. El federalisme espanyol no és un projecte vàlid per a Catalunya, i hom quan esdevé un veritable i convençut independentista s'adona que ni el federalisme ni la sobirania compartida amb Espanya són projectes vàlids per al nostre poble mil.lenari, i a més, hom sap ben bé que cap tracte amb Espanya és possible sense que sigui greument perjudicial per Catalunya.

El federalisme no és dolent intrínsecament, però aplicat a Catalunya ens deixa en minoria perenne i absoluta dins el parlament espanyol. Mai podríem posar els nostres interessos al nivell que els correspon! Sempre els interessos de la resta de l'Estat Espanyol estaran per sobre dels nostres. Aquesta és una de les justificacions del per què als catalans ens cal un estat autènticament uninacional!

Salvador Molins i Escudé, 52 anys
Berga (Berguedà)
President del BIC (Berguedans per la Independència de Catalunya) i Conseller de Catalunya Acció

FRANCESC MACIÀ

jpinyol | dissabte, 9 d'abril de 2011 | 10:19h
El proper 14 d’abril la Clàudia Pujol, directora de la revista “Sàpiens", presentarà a Manresa el llibre "Qui és Macià?", de Joaquim Aloy.

A l'acte també hi intervindran Josep Cots (responsable d’Edicions de 1984); Josep Alert, de l’Associació Memòria i Història de Manresa; i l’autor del llibre. Els actors Ivan Padilla i Laia Oliveras, dirigits per Fina Tàpias, llegiran diferents fragments de l’obra.

L’acte és organitzat per l’Associació Memòria i Història de Manresa i Edicions de 1984 i vol constituir també un record del president de la Generalitat de Catalunya Francesc Macià i Llussà, el dia que farà 80 anys que va proclamar la República Catalana.

La presentació de Qui és Macià? es farà el dia 14, a les 20:00 h, al Centre Cultural El Casino de Manresa (Passeig de Pere III, 27)...

divendres, 8 d’abril del 2011

El Periódico acorralat

vicent | divendres, 8 d'abril de 2011 | 15:06h
Qualsevol periodista sap que el millor editorial d'un periòdic no és l'escrit sinó la portada. I El Periódico d'avui n'ha fet una d'històrica. El que era el diari més popular de Barcelona (fa anys) obre a tota pàgina amb una editorial de portada contra les consultes sobiranistes. El recurs de posar a portada una editorial és molt extraordinari. Passa molt poques vegades i denota que al tema tractat se li dóna una importància molt trascendental.

He estat una bona estona mirant d'entendre el perquè d'una posició tan dura i insòlita. I se me n'acuden unes quantes:

-1) És el diari del PSOE i de l'Hereu. Ho ha estat sempre però ara ho és, a més, a la desesperada, agafant-se als darrers claus que troba. I no hi ha hagut cap batlle en tot Catalunya tan contrari a les consultes com el del cap i casal.

-2) Se li estan menjant el mercat a mos rodó. El factor diari bilingüe-màxim nombre de lectors en català passarà en unes setmanes a La Vanguardia. El factor jove, irreverent, se l'emporta l'Ara. I amb el ressorgiment de l'Avui, que ells esperaven que desapareguera, sembla que l'espai social al qual adreçar-se encara se li fa més curt.

-3) Finalment. Com que a més és un diari en quebra, que ningú no vol quedar-se ni debades han de cercar un nínxol minoritari on fer-se fort i sembla que intenten que aquest nínxol siga el de ser 'el diari dels espanyols de Barcelona'. La darrera campanya publicitària ho començava a insinuar i amb aquesta portada sembla que ho confirmen. Ignore si hi ha negoci en això. I encara ignore més si amb aquest canvi guanyaran més lectors que no en perdran. Avui, per exemple, ja n'he vist uns quants dels seus lectors jurar que no el tornaran a comprar mai més...
Comentaris: 2
  • Prou, sí
    peremerono | divendres, 8 d'abril de 2011 | 16:08h
    Una anàlisi, a parer meu, prou encertada. Factor isolament, pèrdua d'espai, fer-se fort en un ninxo. I jugar la carta, sempre seran a temps de canviar -LA VANGUARDIA també, quan la independència sigui un fet -com força altra gent, jugar la carta, deia, d'optar per Espanya clarament, desvergonyidament, i en català i en castellà.

    De tota manera, penso que no és una mala jugada, des de la seva òptica.

    Pere Meroño

Marina Llansana, s'ha mostrat esperançada amb la propera convocatòria de referèndum:

"Els milers de ciutadans que han votat esperen que el president convoqui un referèndum legal"

La filòloga i periodista Marina Llansana ha indicat que, tot i que hi ha pressió sobre els organitzadors de la consulta del proper 10 d'abril, encara n'hi ha més "sobre el president del país".
Marina Llansana
A un article publicat a l'Ara, Marina Llansana ha instat Artur Mas a no decebre els milers de ciutadans que han votat fins ara i que "esperen molt del president del país": "No només que vagi a votar com un ciutadà més, en un acte de reivindicació de la democràcia, [...] sinó que exerceixi el poder que té per convocar els ciutadans a les urnes per un referèndum legal".

Llansana ha explicat que la jornada que es preveu a Barcelona d'aquí a cinc dies "no pot fallar perquè n'hi ha molts que ho esperen per riure's de les aspiracions sobiranistes", i s'ha mostrat esperançada amb la propera convocatòria de referèndum: "Les dades objectives permeten ser optimistes; el vot anticipat ha aconseguit quotes notables a Nou Barris, amb més d'un 11% de vot anticipat".

L'autora de l'article ha assegurat que la participació a la Barceloneta (20%), i a la vila de Gràcia (33,5%) , sumades a les 80.000 visualitzacions del vídeo promocional No votis de Barcelona Decideix i l'adhesió de més de 150 personalitats de la cultura i societat catalanes constaten una realitat: "Per defensar les consultes no cal pas ser independentista, n'hi ha prou a ser demòcrata".

Colom ??? No ho faran! CIU no ho farà!

Àngel Colom: "Vull pensar que estem vivint l'última o la penúltima legislatura autonòmica"

El president del Secretariat d'Immigració de CDC Àngel Colom, ha expressat el seu desig a una entrevista al diari Ara: "Vull pensar que estem vivint l'última o la penúltima legislatura autonòmica. I en aquesta etapa, tots hem d'estar decidits a fer els sacrificis que calguin".
Àngel Colom
Barcelona · L'entrevistat s'ha referit al suposat final de l'etapa autonòmica a Catalunya per explicar la feina que duu a terme l'executiu de Mas al capdavant de la Generalitat en matèria independentista: "No crec que hi hagi [...] cap decepció per part de la gent independentista que va votar CiU, que és molta".

Colom ha assegurat que en l'etapa actual de govern autonòmic de Mas "tots hem d'estar decidits a fer els sacrificis que calguin" amb l'objectiu de "consolidar bé les forces a Catalunya" per tal que aquestes "ens portin a passar de l'autonomia a l'estat propi": "Vull demanar als independentistes que no dubtin. A CiU ens pertoca liderar aquest projecte".

Tot i això, l'entrevistat ha assegurat que no cal una acció directa del govern català en favor de la independència perquè el camí cap a un horitzó independentista són "les portes que Madrid està tancant" en favor de l'enteniment amb Catalunya. Colom també ha dit que el pas definitiu cap al dret a decidir el farà la societat catalana "pel seu propi pes": "Convergència presentarà en aquesta legislatura la proposta del concert econòmic. Si Madrid tanca la porta [...] serà de les últimes grans portes que tanqui Madrid".

La Santa Aliança contra Catalunya.

Toni Soler: "Aquesta Santa Aliança suposa l'ofensiva espanyolista més ambiciosa i intel·ligent dels últims anys"

El periodista afirma que el futur pacte entre CiU i PP compta amb el "suport actiu de les elits econòmiques", que vol un acord que "tregui Espanya de la recessió i que conjuri per sempre més el perill sobiranista"

Toni Soler
"A partir del 2012, si no hi ha una sorpresa, el futur de l'economia espanyola estarà en mans del PP i de CiU". En un article a l'Ara, el periodista Toni Soler fa un anàlisi del possible pacte entre aquestes dues formacions, depenent de l'aritmètica que sorgeixi al Congrés després de les eleccions, que arribaria acompanyat del "suport actiu de les elits econòmiques " "d'aquí i d'allà". Aquestes elits voldrien, segons Soler, llimar les diferències nacionals entre les dues formacions per assegurar l'èxit de l'acord, que els convé, d'una banda, per la crisi econòmica i, de l'altra, perquè "saben també que alguna cosa s'està movent a Catalunya; ho saben des de fa més d'un any".

Davant aquest moviment, Soler contraposa la reacció "airada" de la caverna amb la de la "facció més lúcida de la dreta política i econòmica" que havien d'evitar que Convergència es veiés arrossegada pel canvi d'aires que es viu a Catalunya. "Calia retonar-la [a CiU] al camí del seny constitucional", però "no es podia fer amb el garrot, sinó amb la pastanaga", afirma Soler, que recorda els acostaments que està fent Rajoy per assegurar-se els suports de CiU, evitant parlar d'immersió lingüística o Estatuts.

"La Santa Aliança s'obre camí", diu Soler, que reitera la importància del suport de les elits econòmiques de Barcelona i de Madrid per reforçar el procés –"la presència de Fainé i Rosell al capdavant de la CECA i la CEOE hi ajudarà molt"- i aborda la creació del lobi Pont Aeri, que compta amb Godó, La Caixa o Planeta, entre d'altres, al seu darrere. "El que puguin unir els calés, que no ho separi la política", diu Soler, que conclou que aquesta Santa Aliança "suposa l'ofensiva espanyolista més ambiciosa i intel·ligent dels últims anys".

Carles Ribera? Consulta, 10-A, Independència a totes les facultats!

Carles Ribera: "Hi ha un abans i un després de les onades de referèndums cívics"

"Si esteu empadronats a Barcelona o en algun dels municipis que fan el referèndum demà passat, participeu en aquesta iniciativa que d'aquí a uns anys s'estudiarà a totes les facultats de ciències polítiques".
Carles Ribera
Aquesta és la recomanació que fa Carles Ribera en l'article de l'Avui 'Diumenge es vota, sí', que creu que, malgrat que les consultes "s'intentin aigualir amb referències a la legalitat o a una baixa participació", hi ha "un abans i un després de les onades de referèndums cívics".

Ribera afirma, però, que des de la cració d'aquest moviment no s'ha generat "cap tsunami sobiranista", però sí que s'ha "aixecat una lenta però creixent marea que ha anat fent que es mullés gent que, primer incòmodament refractaris, potser amb timidesa, s'han acabat acostant a les urnes convençuts". En aquest sentit, l'autor recorda que "han votat fins i tot aquells que no són independentistes, com el president Pujol, que no sent independentista ha votat que sí, què carai, ja n'hi ha prou".

"Espero que els nostres fills seran prou madurs per decidir el seu futur per ells mateixos", afirma Ribera, que afegeix que "podem aconseguir que, si ells decideixen seguir aquesta via, no puguin retreure als seus pares que no van moure ni un dit per fer camí".

Saül Gordillo: D'Arenys a Barcelona !

S. Gordillo: "L'Espanya plural s'esfuma però els catalans han enfilat un camí propi. El seu marc és Catalunya"

La consulta per la independència del proper diumenge a la ciutat de Barcelona és un referèndum, segons el periodista, "sense valor jurídic, però amb una forta càrrega política".
Saül Gordillo
El periodista Saül Gordillo ha celebrat que les consultes sobre la independència que se celeben arreu del territori suposin unes trobades en les quals un president de la Generalitat en exercici "i també un expresident carismàtic" es pronunciïn per primera vegada "sobre la sobirania plena amb una papereta": "Han dit , i encara que la papereta no tingui el valor d'un referèndum oficial el missatge que han llançat el president i l'expresident és inequívoc. És la prova, una més, que el país ha evolucionat i que l'eix sobiranista és el carril per on llisca el moviment".

El periodista ha indicat que el "corrent de fons" de la societat catalana iniciat a Arenys de Munt ha de culminar aquest diumenge a Barcelona "amb èxit". "Pendents de conèixer la xifra exacta de participació a la ciutat –ha continuat l'autor de l'article Votar per la independència- [...] el triomf de les consultes rau en l'arrelament territorial, la capacitat de mobilització de sectors crítics amb la política institucional, l'entusiasme que ha generat transversalment i les complicitats que s'han teixit".

Gordillo ha conclòs que la consulta del proper 10 d'abril es fa a Barcelona i "contra la voluntat d'alguns" perquè "finalment, la política formal ha hagut de pujar al carro de la política de caire cívic".: "L'Espanya plural s'esfuma, però els catalans que s'han il·lusionat amb les consultes han enfilat un camí propi. Han deixat d'estar pendents d'Espanya i mentalment el seu marc és Catalunya. El diumenge de la consulta d'Arenys de Munt vaig veure gent gran emocionada. Gent que va patir la dictadura. Diumenge milers de barcelonins podran compartir aquesta il·lusió".

dijous, 7 d’abril del 2011

Ara SI toca, il·lustres diputats

Ara SI toca, il·lustres diputats

Mercè Escarrà i Caudet
 El proper 13 d’abril arriba al Parlament la votació de la llei que més necessita aquest país, la llei d’independència. I ho fa en un moment en què Catalunya està patint una de les crisis més importants de la seva història, tant a nivell identitari com social i econòmic, fet –aquest darrer- que ha dut molts escèptics i contraris a les tesis independentistes a abraçar l’estelada com a única sortida a la degradació del país.
És en aquests moments crucials de la història -on es prenen decisions transcendentals de cap a on volem portar la nació- que calen persones valentes i amb determinació, capaces de donar un cop de timó sense que els tremoli el pols. I precisament això és el que els ciutadans esperem dels nostres diputats, almenys d’aquells que es consideren patriotes i demòcrates. Dels que són conscients que la sobirania del país rau en el poble català i que és precisament al poble català a qui s’ha de facilitar les eines perquè arribat el dia pugui donar el mandat de proclamar la independència al Parlament de Catalunya.
És per això que, de la mateixa manera que s’espera el vot en contra a la llei dels partits d’obediència espanyola, també hi ha l’esperança intacta de que, el dia 13, els 62 diputats de CIU hi votin a favor. Que la llei prosperi depèn d’ells; ara tenen una oportunitat d’or de treure’s del damunt la fama de la puta i la ramoneta, de ser un partit que vol i dol, acomplexat, amb dubtes i pors atàviques.
Un vot en blanc suposaria regalar la victòria a l’Espanya casposa perquè continuï comportant-se amb Catalunya com una boa constrictor. Seria derrotar-nos a nosaltres mateixos, una mena de suïcidi ritual.
Tenint en compte la idiosincràcia de la federació nacionalista, i tement que un unànime vot a favor serà difícil d’aconseguir –tenint en compte la presència de certs elements espanyolistes com ara Santi Vila, Joana Ortega o Pilar Fernández Bozal- el més coherent seria donar llibertat de vot. Convergència i Unió sempre ha presumit de ser un partit centrista on totes les sensibilitats més o menys nacionalistes hi han tingut cabuda, on la independentista JNC hi troba el seu lloc. Ara és un bon moment per demostrar-ho al poble català  i per agraïr  a tants i tants independentistes de bona fe la confiança dipositada a la federació nacionalista a les darreres eleccions.
No m’imagino a Josep Maria Vila d’Abadal votant en contra de la llei d’independència. Tan de bo s’hi sumin tots, perquè aquest pas el farem entre tots. Tenim presones brillants al capdavant, cervells privilegiats com el de l’Alfons López Tena. Aprofitem-ho, aprofiteu-ho il• lustres diputats perquè d’ocasions com aquesta en passen ben poques. Ara si toca, i vosaltres ho sabeu.

dimecres, 6 d’abril del 2011

Independentistes de Convergència !!! ? Ho hauran de demostrar.

Consulta Barcelona doble fletxa Última actualització Dilluns, 4 d'abril de 2011 15:36 h

Oriol Pujol i Xavier Trias aniran a votar junts en la consulta del 10A

Tots els dirigents de CDC que vulguin participar votaran conjuntament


El secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ha explicat aquest dilluns que l'executiva del partit ha decidit que els dirigents convergents que vulguin participar en la consulta independentista de Barcelona de diumenge ho faran de forma conjunta. Així, ja ha avançat que ell exercirà el seu dret a vot amb el candidat de CiU a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias. Els dos aniran a votar junts, però encara està per decidir en quina urna ho faran. El president de la Generalitat i secretari general de CDC, Artur Mas, i el president de CDC i expresident català, Jordi Pujol, ja han votat de forma anticipada.

L'execonomista en cap de l'FMI : "una Catalunya independent seria el quart Estat de la UE en renda per càpita"

Política doble fletxa Última actualització Dilluns, 4 d'abril de 2011 15:22 h

L'execonomista en cap de l'FMI sosté que 'Catalunya, aïllada, seria un dels països més rics del món'

Un estudi d'ERC ja exposava que una Catalunya independent se situaria entre els 10 països més rics d'Europa, només per sota de Luxemburg, Irlanda, Països Baixos, Àustria i Suècia


El professor d'Economia de la Universitat de Harvard i execonomista en cap del Fons Monetari Internacional, Kenneth Rogoff, ho té clar: 'Catalunya, aïllada, seria un dels països més rics del món'. Així ho assegura en una entrevista a la revista Capital, en què també assegura que 'si cau l'economia espanyola, fins i tot també podria caure França'. Les declaracions de Rogoff coincideixen plenament amb l'estudi presentat per ERC el novembre de l'any passat, La viabilitat econòmica de Catalunya Estat (pdf), en què es demostra que una Catalunya independent se situaria entre els 10 països més rics d'Europa, només per sota de Luxemburg, Irlanda, Països Baixos, Àustria i Suècia.
Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 37 vots )

Rogoff veu Catalunya com una de les 'fortaleses' que encara li queden a l'Estat espanyol per evitar ser intervingut internacionalment, al costat de 'multinacionals que són excel·lents'. Tot amb tot, ressalta que l'Estat espanyol, 'sense creixement, tots els plans de reestructuració del deute públic no seran sostenibles'.

Viabilitat de la independència
L'estudi dels republicans concloïa que la Catalunya independent s'estalviaria 'la sangonera del dèficit fiscal', motiu pel qual 'amb dos o tres punts d'aquest seria suficient per fer front al cost addicional que representaria les noves despeses de ser Estat'.

També apuntava en la mateixa línia un estudi de la patronal independentista Cercle Català de Negocis (CCN), que concloïa que una Catalunya independent seria el quart Estat de la UE en renda per càpita, només per darrere de Luxemburg, Irlanda i Holanda. L'estudi assegurava que els catalans disposarien d'una renda per capita de 32.600 euros, però pel fet de continuar dins l'Estat espanyol la renda actual per català disminueix fins els 29.700. La documentació del CCN també demostrava que, si Catalunya deixés de dependre de Madrid, la Generalitat tindria un 60% més de pressupost i disposaria d'una economia més competitiva, capaç d'aconseguir unes quotes de creixement més elevades. L'estudi citava també els casos de Croàcia i Eslovènia, que després d'independitzar-se han multiplicat per tres i per set el seu PIB en només 18 anys.

El professor d'Economia Política de la London School of Economics Joan Costa i Font també assegurava en una entrevista amb directe!cat: 'Si els mercats perceben la independència com la solució a un problema etern, podrien reaccionar a l'alça.'

Independentistes de La Cup

Dimarts, 29.3.2011. 05:00 h

Francesc Ribera 'Titot' líder de Brams i militant de la CUP

'Quan a Madrid s'ensumin que la independència té possibilitats, premeran el botó i liquidaran l'autonomia'


Brams prepara el seu retorn després d'anys de silenci amb un nou disc Oferta de diàleg, que sortirà a la venda el 12 d'abril. Coincidint amb l'avançament de la Cançó pirata somali directe!cat conversa amb el seu líder i militant de la CUP, Francesc Ribera, Titot, que lamenta el buit mediàtic que va patir el grup durant els 15 anys d'existència en contrast amb la repercussió del seu comiat. 'Ens van pagar un enterrament de luxe', ironitza. En l'entrevista, també valora la situació de l'independentisme i, amb perspectiva, celebra que la CUP decidís no presentar-se a les eleccions del 28-N. Tot i respectar els que ho intenten, recela que la independència pugui proclamar-se des d'un Parlament depenent d'un poder autonòmic que pot ser suspès 'prement un botó' per l'Estat espanyol. Malgrat reconèixer que és un procés lent, defensa que la independència vingui de l'àmbit municipal a partir 'd'una assemblea formada per centenars de persones, sense lligams amb la legislació espanyola'.
Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 20 vots )

Quan us vau acomiadar, al concert Sempremés del 2005, vau dir: 'Avui, venint a un concert, portant samarretes amb eslògans i lluint estelades, no hem fet res; la llibertat només s'aconsegueix lluitant i militant, i haurem de lluitar pocs dies, perquè la victòria ja s'acosta'. Per què cal tornar a fer concerts?
Bàsicament, perquè ens ve de gust. Aquest és el motiu principal. Com que vam plegar perquè ho vam decidir nosaltres, sempre vam pensar que teníem la porta oberta per tornar quan volguéssim. Quan et fan fora d'un lloc, és lleig tornar-hi. Però si ets tu qui en marxes, sempre pots pensar en el retorn. No crec que s'hagin de donar més explicacions, i més quan som un grup que no regalen el nostre CD amb els diaris, ni passen les teves cançons a la ràdio... És a dir, que no t'has d'empassar Brams sí o sí. No crec que el nostre retorn pugui molestar a ningú, perquè no envairem cap espai de ningú altre.

Vau deixar els escenaris en el vostre moment més àlgid?
Malauradament, vam ser coneguts el dia que vam plegar. La setmana que vam plegar, vaig fer més minuts a TV3 que durant els 15 anys anteriors. Ens van pagar un enterrament de luxe! El gran moment de Brams va ser el de l'endemà d'haver plegat.

Molts mitjans espanyols, quan parlen de grups que ara triomfen com els Manel, destaquen que tot i cantar en català, 'no estan polititzats'. Com ho valoreu?
Havien de passar uns anys i s'havia de trencar l'estigma del rock català. El que va passar amb els primers grups va ser una cosa que va fer emprenyar molt als crítics de premsa: que van triomfar sense el seu permís. La crítica es va trobar amb un fenomen de masses del qual no s'havia assabentat. I això els va emprenyar molt, perquè si triomfaven sense que ells ho sabessin, quina feina se suposava que feien? Llavors va ser quan, amb la col·laboració d'algun músic ressentit, es va acusar els grups de rock català de viure de subvencions, un raonament ultraprovincià. Aquest cicle s'havia d'acabar perquè pogués sorgir una nova generació que beneïssin els crítics. De cop, queda bé escoltar un grup. Si tens la sort de ser aquest grup, doncs fas 'bingo'.

Això també passa amb els grups antisistema.
Passa amb tot. Ara queda bé que t'agradi segons què. Si vols que un disc t'agradi perquè queda bé, i l'escoltes amb aquest pensament, ha de ser molt dolent perquè no t'agradi. Amb això hi hem de jugar tots.
En el context de crisi actual, pot ser que hi hagi hagut una revifalla de la cançó d'autor, de grups de hip-hop i de rock radical més contestatari?
La cançó d'autor necessita menys infraestructura. Els grups de rock no els acabo de veure, de cantautors sí, com el Feliu Ventura o el Cesk Freixas, Pau Alabajos, Jordi Montañez..., que s'han forjat a base de fer casals. És una feina de picar pedra. De grups no ho veig tant, pensava que quan vam plegar hi hauria algun tipus de relleu, però no.

A l'últim concert, us vau acomiadar dient a la gent que estava bé anar a concerts però que també calia militar. Es va entendre el missatge?
Sempre havíem dit que calia mobilitzar-se, no vam dir res de nou. I no crec que una cosa tingui a veure amb l'altra, però mai hi havia hagut tanta gent independentista. Els que portem anys a la trinxera i ens ho mirem amb perspectiva, veure un milió i mig de persones al passeig de Gràcia és un fet que fa anys era impensable. Abans tot el que vam fer, ho vam fer malament: quan tot anava bé, t'escindies, et barallaves per no-res... Alguna cosa deu haver passat.

En la seva faceta de membre de la CUP, i vist amb perspectiva, va ser encertada la decisió de la CUP de no presentar-se a les eleccions del 28 de novembre?
Només hi hauríem faltat nosaltres! No sabrem mai si ens hauria donat més projecció o ens hauria suposat un gran desgast i acabar sent el partit independentista amb menys vots. Jo defensava que no ens havíem de presentar pensant que trauríem un parell o tres de diputats, quan encara no hi havia ni Reagrupament, ni consultes, ni Solidaritat. Més tard, Carretero ens va fer arribar la filtració que ens donaria suport si nosaltres ens presentàvem. A les municipals tindrem 80 candidatures d'un total de 960 pobles: qui hauria anat al Pallars a fer campanya?

« Tot el que està passant a Solidaritat, a l'esquerra independentista ja fa anys que ens va passar »


La CUP no té prou gruix encara?
L'esquerra independentista ha comès molts errors i estem escarmentats. Els moviments polítics tenen edats, tot el que està passant a Solidaritat a nosaltres ja fa anys que ens va passar. És un estat pueril dels moviments que costa de superar. La cohesió interna és una cosa bastant inestable, però si hi ha un contingut molt fort qui mana és el contingut.

« Som la principal fàbrica ideològica del país »


Hi ha un trencament generacional dins de la CUP? A la llista de Barcelona, per exemple, cap candidat supera els 45 anys d'edat.
Veterans som els que vam entrar a l'MDT l'any 1985 i 86. D'aquesta altra gent en queda molt poca. Quan ERC es va partir, tots els partidaris de Puigcercós, el 80 o 90%, eren gent que havia passat per l'Esquerra Independentista (EI). L'EI ha generat militants a ERC, CiU, ICV al PSC fins i tot. Som la principal fàbrica ideològica del país.

Com és que no aconsegueix conservar els quadres?
És una cosa molt precària a nivell d'infraestructures. Tenim prohibit demanar crèdits per a les campanyes electorals, perquè no volem deure res a ningú. Perquè si has de tornar diners, has de mantenir una sèrie de càrrecs per força. Jo no ho critico, però el fet de deure diners distorsiona la teva acció política. Quan la teva gent es dedica a fer acció política després de treballar, no pots pretendre tenir la infraestructura dels altres.

Als regidors de Vic i Vilafranca del Penedès, per exemple, se'ls va oferir d'entrar a l'equip de govern. Sense tenir cap lligam hipotecari, haguessin pogut entrar-hi i mirar de canviar les coses.
Jo en aquell moment militava a Vic i vaig aconseguir que no s'entrés al consistori. Ens oferien la regidoria de Joventut i a més es feia un front contra Josep Anglada. Així aconsegueixes que tothom que no estigui d'acord amb el que es fa a l'Ajuntament estigui obligat a votar un racista! Al maig, a Berga, no entrarem a l'ajuntament si no tenim majoria absoluta.

Aquesta postura d'estar sempre a l'oposició, no és una postura massa còmoda?
No podem governar amb algú que té un model de ciutat antagònic al nostre, ja es digui PSC, CiU, ERC o ICV.

« Per nosaltres hi ha dos models de ciutat: el nostre i el de tots els altres »


D'aquesta manera, però, es pot caure en la col·laboració indirecta per perpetuar aquest model antagònic?
O t'arrisques a que et digereixin. Nosaltres presentem pressupostos alternatius, treballem molt. Els regidors que han estat aquesta legislatura a Berga han fet més feina que la resta de partits de l'oposició des de l'any 79. Ara existeix un autobús urbà a Berga perquè el vam proposar nosaltres. La resta de l'oposició es passa els quatre anys desgastant. Per nosaltres hi ha dos models de ciutat: el nostre i el de tots els altres. No té massa sentit pactar un model de ciutat amb algú que té un model oposat.

A les eleccions municipals, el PSAN torna a reeditar la participació a Solidaritat. Com ho valoreu en tant que Josep Guia ha estat un referent intel·lectual de l'esquerra independentista?
Ens havien dit que l'acord era només per a les autonòmiques. Ara ens trobem en el cas que es presenten en llocs on hi ha la CUP. No està gaire ben vist. En un primer moment, la jugada estava ben justificada perquè amb l'acord, Solidaritat prenia com a marc els Països Catalans i era en unes eleccions on nosaltres no jugàvem. Ara, a València, Solidaritat no crec que es presenti, i en canvi sí que ho farà a llocs on hi ha la CUP, en contra del que van prometre. Nosaltres ens podríem presentar a les Illes, però no ho fem perquè no hi faríem res més que perjudicar.

Solidaritat havia dit que no tenia com a objectiu fer competència allà on hi havia representació independentista.
A Berga, per exemple, van venir a parlar amb nosaltres i ens van dir que no tenien programa, només volien parlar de llocs a les llistes i els vam haver de dir que a casa nostra la cosa no va així. La feina la tenim per aconseguir gent que s'hi fiqui perquè és una feinada, fem relleus perquè el ritme de treball és molt difícil d'aguantar! Del 5 al 10 de la llista hi va la gent disposada a estar-se durant un, dos o tres anys pencant molt dur. La gent que va a l'ajuntament no va a aportar la seva opinió, sinó a portar el que es treballa prèviament en assemblea.

Té recorregut l'organització de la CUP un cop deixa enrere les fronteres dels municipis?
No entenem el treball municipal com una cosa que sigui de tercera divisió. Si algú vol provar que el Parlament proclami la independència, que ho faci. Si funciona, jo aniré al seu darrera, perquè aquesta festa no me la vull perdre! Però no crec que passi, ja que hem de pensar que encara que es digui Parlament de Catalunya, el que és realment és una institució espanyola que ens van donar perquè penséssim que ens governàvem nosaltres. Ara, quan a Madrid s'ensumin que la independència té alguna possibilitat, premeran el botó i l'autonomia s'haurà acabat. Si hi ha la remota possibilitat que això passi, tres mesos abans el Parlament deixarà d'existir.

« El marc on hi ha d'haver la institució que proclami la independència és el municipal »


Si la CUP només se centra en l'àmbit municipal, cal una nova eina que aglutini l'esquerra independentista a nivell de país?
No. Per nosaltres el marc on hi ha d'haver la institució que proclami la independència és el municipal. Ha de ser una creació d'una assemblea formada per centenars de persones, sense lligams amb la legislació espanyola, que actuï lliurement i que declari la sobirania de Catalunya. El treball municipalista de la CUP no es perdrà. Ens hem estavellat molts cops com per tornar a caure en l'error d'anar ràpid per assolir la independència. I si algú creu que nosaltres anem molt lents, que s'hi sumi, que hi ha feina.


Maite Aguilera, Bernat Ferrer, Albert Forns i Jordi Riba

Independentistes d'ICV

Política doble fletxa Última actualització Dimarts, 5 d'abril de 2011 05:00 h

Gomà es desmarca d'Herrera i es declara obertament independentista

L'anunci de l'alcaldable d'ICV-EUiA contrasta amb la decisió del líder ecosocialista de no participar a la consulta del 10A


El candidat d'ICV-EUiA a l'alcaldia de Barcelona, Ricard Gomà, ha fet el salt i s'ha declarat obertament independentista en l'acte de presentació del seu darrer llibre 'Utopies quotidianes'. Responent a la pregunta d'una assistent a l'acte sobre si caldria lluitar per la independència de Catalunya, l'ecosocialista ha respost un contundent 'sí', al que han seguit els aplaudiments del públic, entre els que s'hi trobaven el president d'ICV, Joan Saura, i el secretari general, Joan Herrera. Malgrat els aplaudiments, Herrera ha anunciat aquest dilluns que ell no participarà a la consulta del proper 10 d'abril ja que no hi figura la opció del vot federal.  Després de la presentació i en declaracions a la premsa, Gomà s'ha ratificat en el seu independentisme assegurant que 'des de sempre' s'ha manifestat favorable a que Catalunya aspiri a la seva plena sobirania.
Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )

Contundent, clar i sense titubejar. Gomà ha dit 'sí' a la independència de Catalunya en ser-ne preguntat per la seva gent en la presentació del seu libre. A més, el candidat d'Iniciativa a l'alcaldia de Barcelona ha volgut ratificar el seu sobiranisme explicant després que ell ha 'assumit de manera natural que Catalunya no posi mai límit a les seves aspiracions nacionals'. 'No és res nou', ha afegit Gomà avançant que el 10 d'abril participarà a la consulta popular de Barcelona Decideix i que el seu vot serà favorable a la independència de Catalunya.

Tot i això, Ricard Gomà ha demanat "desvincular" aquest debat de la política municipals, les eleccions del 22 de maig i les propostes que s'hauran d'extreure dels programes de cada partit. 'Totes els coses que s'exposen aquí són projectes col·lectius que estan en marxa i que són perfectament factibles, i és molt important que totes aquestes qüestions es puguin tirar endavant de manera desvinculada a l'horitzó nacional', ha remarcat l'exosocialista.