L'execonomista en cap de l'FMI sosté que 'Catalunya, aïllada, seria un dels països més rics del món'
Un estudi d'ERC ja exposava que una Catalunya independent se situaria entre els 10 països més rics d'Europa, només per sota de Luxemburg, Irlanda, Països Baixos, Àustria i Suècia
El professor d'Economia de la Universitat de Harvard i execonomista en cap del Fons Monetari Internacional, Kenneth Rogoff, ho té clar: 'Catalunya, aïllada, seria un dels països més rics del món'. Així ho assegura en una entrevista a la revista Capital, en què també assegura que 'si cau l'economia espanyola, fins i tot també podria caure França'. Les declaracions de Rogoff coincideixen plenament amb l'estudi presentat per ERC el novembre de l'any passat, La viabilitat econòmica de Catalunya Estat (pdf), en què es demostra que una Catalunya independent se situaria entre els 10 països més rics d'Europa, només per sota de Luxemburg, Irlanda, Països Baixos, Àustria i Suècia.
Comparteix
BuzzEtiquetes
Actualitat
Vila d'Abadal planta cara a Duran: 'Tots a votar per la independència de Catalunya'
amb 6936 lectures.
amb 6936 lectures.
Carme Chacón, la candidata de Pedro J. Ramírez
amb 6444 lectures.
amb 6444 lectures.
Viabilitat de la independència
L'estudi dels republicans concloïa que la Catalunya independent s'estalviaria 'la sangonera del dèficit fiscal', motiu pel qual 'amb dos o tres punts d'aquest seria suficient per fer front al cost addicional que representaria les noves despeses de ser Estat'.
També apuntava en la mateixa línia un estudi de la patronal independentista Cercle Català de Negocis (CCN), que concloïa que una Catalunya independent seria el quart Estat de la UE en renda per càpita, només per darrere de Luxemburg, Irlanda i Holanda. L'estudi assegurava que els catalans disposarien d'una renda per capita de 32.600 euros, però pel fet de continuar dins l'Estat espanyol la renda actual per català disminueix fins els 29.700. La documentació del CCN també demostrava que, si Catalunya deixés de dependre de Madrid, la Generalitat tindria un 60% més de pressupost i disposaria d'una economia més competitiva, capaç d'aconseguir unes quotes de creixement més elevades. L'estudi citava també els casos de Croàcia i Eslovènia, que després d'independitzar-se han multiplicat per tres i per set el seu PIB en només 18 anys.
El professor d'Economia Política de la London School of Economics Joan Costa i Font també assegurava en una entrevista amb directe!cat: 'Si els mercats perceben la independència com la solució a un problema etern, podrien reaccionar a l'alça.'
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada